Posustale u završnici prvog poluvremena: Tamara Radojevic i Aleksandra Stamenic, Foto: Starsport
Posustale u završnici prvog poluvremena: Tamara Radojevic i Aleksandra Stamenic, Foto: Starsport

Srpkinje daleko od senzacije protiv Ruskinja, sa drugog mesta u narednu fazu

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.12.21. | 21:58

Izabranice selektora Uroša Bregara poražene 22:32 u duelu za prvo mesto Grupe B

Rukometašice Srbije nisu uspele da u poslednjem susretu Grupe B prirede senzaciju i savladaju reprezentativke Rusije te su se u narednu fazu plasirale uz poraz 22:32, sa druge pozicije i uz dva preneta boda.

Naše dame poklekle su pred olimpijskim vicešampionkama u završnici prvog poluvremena dopustivši im da se u poslednjih sedam minuta odvoje na plus šest, te je izabranicama Ljudmile Bodnjeve u nastavku preostao rutinski posao na putu do treće pobede i stoprocentnog učinka u grupi.

Izabrane vesti

Izabranice selektora Uroša Bregara vrlo dobro su otvorile meč i sve do završnice prvog dela igre bile su ravnopravan rival Ruskinjama, međutim fenomenalna igra selekcije koja je među glavnim pretendentima na medalje u Valensiji vrlo brzo je rezultirala osetnom razlikom koja je početkom drugog dela igre nastavila da raste. Srpkinje su posle lošeg starta nastavka uspele da se konsoliduju i zaustave nalet Ruskinja, međutim ne i da vrate neizvesnost te je Zbornaja uz dvocifrenu razliku stigla do trijumfa zahvaljujući kojem je u narednu fazu prenela četiri boda.

Posebno raspoložena u redovima Rusije bila je Julija Managarova sa sedam golova, dok su po četiri postigle Ilina i Skorobogatčenko. Na drugoj strani najraspoloženije sa po četiri gola bile su Tamara Radojević i Jovana Stojiljković, koje su sa po golom manje pratile Jovović i Lovrić.

Večerašnji poraz uticao je da se Srbija u narednu fazu plasira sa druge pozicije, a u grupu gde će odmeriti snage sa Francuskom, Slovenijom i Crnom Gorom plasirala se sa dva boda zahvaljujući pobedama nad Poljskom i Kamerunom.

GRUPA B

Kamerun - Poljska 19:33

Rusija - Srbija 32:22



tagovi

SP rukometašiceSvetsko prvenstvo za rukometašiceRukometašice SrbijeŽenska rukometna reprezentacija Rusiježenska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara